Сребро и “сребърна вода”

 Самородно Сребро

Самородно Сребро

Чакри: Гърлена чакра

Цвят: Бял с метален блясък.

Твърдост: от 2,5 до 3

Химичен състав: Ag. В природата се среща, като чист елемент, като сплав със златото или в руди, съдържащи сяра, антимон или хлор.

Находища: в България – около Враца, Тетевен и др; по света – Канада, Русия, Перу, Чили, Мексико, Аржентина и др.

Описание: Самородното сребро, също както и златото са минерали. Ние го познаваме като един от благородните метали, но то е минерал. Основна суровина за добиването на сребро са медни, медно-никелови, оловни и оловно-цинкови руди добивани в различни райони по света. То е с бял цвят и красив метален блясък.

Лечение: За лечение се използва само чисто самородно сребро без примеси. То е мощно, природно антимикробно средство, познато и използвано от векове. Среброто е и един от деветте елемента, присъстващи в човешкото тяло. Притежава изключително силни бактерицидни свойства. Хората, които използват и се хранят със сребърни прибори се разболяват по-рядко и почти не страдат от инфекции. Среброто и действието му се изследва от институти в цял свят и всяка година се докладва за неговото въздействие върху вируси, бактерии и спори на гъби. Микроорганизмите не развиват устойчивост към среброто, което го прави незаменимо в борбата с огромния брой бактерии и спори, развили резистентност към химическите препарати.

Еликсирът от самородно сребро умиротворява менталното и емоционалното тяло и се препоръчва при заболявания на нервната система. Притежава силно обезболяващо, противовъзпалително и противоинфекциозно действие. Особено ефикасен е при синузит и при инфекции УНГ. Помага за успокояването на хора с развинтена фантазия и е много полезен при безсъние причинено от твърде образни сънища, които смущават съня.

Ето какви други приложения има сребърната вода:

- Лекува заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления на очите, хранопровода, повърхностни рани и язви.

- Заличава ефективно следи от изгаряния.

- Лекува изострена пневмония.

- Предотвратява следоперативни възпалителни процеси и рани. Това е особено важно в случаите, когато организма е алергичен към антибиотици.

- При изплакване на гърлото със сребърна вода няколко пъти на ден, ефективно се унищожават бактериите в устната кухина.

- При простуда, грип, ангини, повишена температура.

- При хранителни отравяния, дезинтерии, гастрити, язви, повишена киселинност.

- Сребърната вода може да се използва при компреси, вани, при лечение на вирусни, гъбични и бактериални дерматози.

- Марля напоена със сребърна вода действа добре при лекуване на някои кожни болести и трудно заздравяващи рани.

- Изглажда бръчките, има противовъзпалителен ефект, действа балансиращо на кожата.

- Марля напоена със сребърна вода е също така добро антисептично средство в битови и полеви условия.

- Дезинфекция на плодове и зеленчуци, вода, домашни прибори и др.

Свойства: Среброто има свойството да повишава енергията на минералите обковани в него, като тяхното въздействие се усилва. Наричат среброто минерал на „новите начала”. То ни помага да приемем емоциите си като изключителни, интуитивни послания на истината. Среброто е огледало на душата. Направлява ни по пътя и ни учи на търпение при осъзнаването на задачите, избрани от нас. Среброто деликатно ни помага да разберем и осмислим получения урок. То е нежен, но силен балансьор на емоциите и стимулира общуването. Най-често се свързва с Луната и е предпочитано да се носи от тези, които са така наречените „деца на Луната”. Те са хора, които следват чувствата си, подвижни са, променливи, творчески настроени и са в хармония с Майката Земя. Те са противополжност на „децата на Слънцето”, които са в хармония с Бащата Небе и са привлечени от слънчевия диск или от златото.

История: В миналото само най-богатите са можели да си позволят да бъдат в редовен контакт със среброто. Те можели да си позволят да се хранят със сребърни прибори, да пият от сребърни чаши и да държат храната си в сребърни съдове. В резултат на това, минимални количества сребро непрекъснато се отделяли от повърхността на съдовете и преминавали в храната и питиетата им. Така с времето организмът им се насищал с достатъчно количество сребро, което ефективно ги предпазвало от всякакви инфекции. Така се зародил митът за хората със “синя кръв”, защото много продължителното и активно приемане на сребро водело до леко посребряване на кожата и придавало лилаво-синкав цвят на кръвта.

Упътване: За изчистване на вашите сребърни предмети и бижута от натрупаната енергия, подлагайте под течаща вода всеки един от тях, поне веднъж седмично.

Tags: ,

Comments are closed.