Аналцим

Чакра: Сърдечна (розов, зелен), Гърлена (сив), Теменна (безцветен, бял)

Аналцим

Аналцим

Цвят: безцветен, бял, сив, розовеещ и зеленикав.

Твърдост: 5-5,5

Химичен състав: NaAlSi2O6.H2O – съставен е от металите натрий и алуминий, комбинирани със силиций, кислород и водород. Тъй като е зеолитен минерал, Аналцимът съдържа вода в химическия си състав и при нагряване на минерала, той се превръща в безцветна глобула.

Находища: в България – Крумовград; Канада, САЩ и др.

Лечение: Помага за проясняване на съзнанието. Аналцимът успокоява и премахва напрежението в главата. Спомага за поддържането на добро ментално, емоционално и физическо състояние при наличието на промени или трансформации в живота на човека. Пречиства всички тела и стабилизира енергията.

Помага при световъртеж, болки в главата и умствено претоварване – прави се масаж с минерала по цялата глава, а след това е полага върху челният енергиен център (третото око) и 7-ма чакра Сахасрара.

Аналцим

Аналцим

Свойства:  Аналцимът е силно защитаващ от негативни енергии минерал. Може да се постави в стаята, където прекарвате повече време или в офиса. За да сте защитени дори и извън дома, го носете със себе си или в чантата. Той помага и при психологически проблеми засягащи семейството. В тези случаи, е необходимо всеки от членовете на семейството да го носи винаги в себе си. След което всяка вечер минералите се измиват и се оставят да пренощуват заедно един до друг. На сутринта отново всеки взима своят камък и го носи в себе си.

Упътване: Може да се измива и да се пречиства с морска сол! Избягвайте излагането му на слънце.