Азурит

Чакри: Сърдечна (синьозелен), Гърлена (светлосин), Челна (тъмносин)

Азурит

Азурит

Цвят: от небесносин до тъмносин, среща се и със зелени включения от Малахит. Има стъклен блясък. Не го бъркайте с Лазурит!

Твърдост: 3,5 до 4

Химичен състав: Cu3(CO3)2(OH)2 – Меден карбонат

Находища: в България –  около Бургас, Панагюрски регион, Западна Стара планина; САЩ, Австралия, Чили, Египет, Перу, Мароко, Германия и др. Често го  намират в съчетание с Малахит.

Лечение: Азуритът е силен лечебен камък. Положен върху челния енергиен център, въздейства положително върху жлезите епифиза и хипофиза, стимулира паметта и помага при вземането на решения в екстрени ситуации. Поставен върху гърлената чакра, минералът оказва положителното си въздействие, като изчиства и балансира този енергиен център. Отстранява блокажи в комуникацията, като същевременно влияе и върху щитовидната жлеза. Използва се за възстановяване след блокажи и увреда на мозъка, като влияе на клетъчно ниво. При проблеми със ставите, артрит, гръбначни изкривявания, зъби, кожа, бъбреци, чернодробни проблеми и проблеми с далака. Поставя се върху болното място продължително време. Дейстава детоксикиращо и намалява стреса.

Азурит с включение на Малахит, което често се среща в природата, носи качествата и на двата минерала. Това е мощен енергиен проводник, който отключва вътрешното зрение и възможности за визуализация. Прочиства стари мисловни модели и е подходящ при сърдечни проблеми. Облекчава и мускулни схващания.

Азурит с Малахит - необработен

Азурит с Малахит – необработен

Свойства: Премахва безпокойството, стресът, скръбта и мъката. Помага на нервни хора, които говорят бързо и на хора, които имат проблеми с изказа. Насърчава съсредоточаването на мислите и насочването им в най-правилната посока, при проблеми с вземането на важни решения от всякакво естество. Носи ясно разбиране и разширява разума.

История: В древен Египет, Азуритът е бил известен с магическите си свойства да увеличава духовната мощ на човека, способстващ лесното и безопасно пътуване извън тялото и издигане на съзнанието на по-високо ниво.

Упътване: Полираните кристали може да се измиват. Може да се пречиства в суха морка сол.