Авантюрин

Чакра: в зависимост от цвета – Коренна (кафяв, червен), Сакрална (оранжев), Сърдечна (зелен), Гърлена (сив, светло син), Челна (тъмно син).

Авантюрин

Авантюрин

Цвят: светлозелен, сив, син, кафяво-жълт до червен със златисти отблясъци, оранжев,  в зависимост от примесите в него. Множество искрици блестят в него и го правят много интересен. Ще различите истинският Авантюрин от оцветения кварц по наситеността на цвета в пукнатинките на оцветения камък.

Твърдост: 7

Химичен състав: SiO2 – силициев диоксид с различни примеси.

Находища: Индия, Тибет, Непал, Бразилия, Русия, Китай и др.

Лечение: Поставен върху сърдечната чакра, зеленият Авантюрин най-добре я балансира и успокоява. Насърчава позитивността и помага за облекчаване на стари емоционални рани. Защитава и лекува сърцето и носи емоционален покой. При сърдечни и емоционални проблеми, въздейства много добре в комбинация с Розов кварц. Помага при кожни проблеми, като акне, замърсяване на кожата и др. Кожата може да се почиства с изворна вода, в която е престоял камък Авантюрин за една нощ. С такава вода може да измивате и изтощената коса.

Авантюриновата вода стимулира кръвообращението и регенерацията на кожата. Много добра комбинация е използването и с талк на прах за масажно втриване. Положен върху засегнатите места, Авантюринът действа болкоуспокояващо. Облекчава болките при мигрена, уравновесява кръвното налягане, предотвратява сърдечни удари, атеросклероза, стимулира метаболизма и понижава холестерола. Минералът помага при състояния на страх, ако се държи продължително в ръка или се носи във вид на гердан. В Тибет се използва за подобряване на зрението, а също и за насърчаване на проницателността. Препоръчва се и при заекване и силни неврози.

Свойства: Авантюринът помага за емоционалния баланс. Носи успех на всички предприемчиви хора, които не се боят от риск. На притежателя си носи оптимизъм и веселие. Наричат го още камък на приключенеца. Може да помогне на хазартните личности. Уравновесява сърдечната чакра. Едно от свойствата му е помощник в любовта. Събужда емоционалността, внушава оптимизъм и увереност в себе си. Увеличава съчувствието, съпричастността и постоянството. Укрепва лидерските качества и решимостта.

Авантюрин - необработен

Авантюрин – необработен

История: Счита се, че името му от произлиза от италианските думи per avventuraза приключения. В античността са възприемали Авантюринът като източник на сили и смелост, затова гръцките воини са го зашива­ли в дрехите си. Вярвали са, че той прави притежателят си оптимистично настроен, весел, остроумен и готов за приключения.

Упътване: Преди употреба е необходимо минералът да се измие. Може да се пречиства в морска сол!