Лечение със светлината на кристала

Лечение с минерали и кристали

Лечение с минерали и кристали

Минералите и кристалите са красиви, вълшебни и лечебни. Техните свойства са били познати и почитани от всички цивилизации населявали земята. Атлантите, Маите, Египтяните и Индианците, всички те са знаели за огромната сила, която имат кристалите и са я използвали за лечение и защита. В минералите и кристалите е съхранена информация още от преди хиляди години. Тяхната сила и енергия може да се използва за лечение и за подпомагане на хората да се събудят в духовния смисъл на думата т.е за разширяване на съзнанието. Кристалите са едни от камъните, които помагат на хората при трансформацията и преминаването на съзнанието в друго ниво. Те са най-силния преносител на информация. Свързват се с космическата енергия и ние трябва да ги използваме в зависимост от нуждите си.

Във всеки кристал има концентрирана светлина от различен вид и цвят. Има уникална вибрационна енергия, която има съответните индивидуални свойства. По време на работа или лечение с кристали, тази светлина се свързва с вашите енергийни центрове – чакрите, където също има светлина, която се върти с определена бързина и вибрации. Наличието на здравословни проблеми, показва дисбаланс на енергийно ниво, отразяващ се в някоя от чакрите. Чрез светлината, която излъчват, кристалите се свързват с енергийните ви центрове и ги балансират и нормализират. За да е ефективно лечението с минерали и кристали, вие трябва да се доверите на кристала. Минералите и кристалите са живи същества – те могат да ви привлекат, да ви извикат, а дори могат и да ви говорят. Независимо, че не ги чувате, те могат да привлекат всеки човек, на когото могат да помогнат. Затова, когато се докоснете до минерал или кристал и го харесате, това означава, че това е вашият камък, и на този етап от вашия живот вие имате нужда точно от неговата енергия. Подходящият камък не се определя според датата на раждане или зодията. Човек открива своят камък, като слуша сърцето си. Тъй като вибрацията и енергията на хората се изменя постоянно, през различните етапи от живота си, човек има нужда от различни минерали и кристали, с определени вибрации, които са в синхрон с неговите.

По време на лечебен сеанс с минерали и кристали, аурата се изчиства и заздравява. Накъсаните или уплътнени участъци в нея изчезват. Чакрите във физическото ни тяло и във фините тела се балансират, и потокът енергия се движи правилно. Това е от изключително голямо значение за нашето физическо здраве, емоционално и психическо състояние. Много е важно да се знае, че има пряка връзка между мислите и заболяванията от които хората страдат. Симптомите и болестта във физическото тяло, са като огледало на резултата от мислите. Всяка наша мисъл и емоция се отпечатват в енергийното поле около физическото тяло – аурата. Едно заболяване преди да се прояви във физическото тяло, то първо възниква в някое от фините тела, които го ограждат. Затова, когато се извършва лечение с минерали и кристали, а дори и след това, е необходимо да се постараете да поддържате положителни мисловни модели и чувства, защото едно от свойствата на кристалите е да усилват енергията на вашите мисли и чувства. Въпреки че кристалите и минералите имат силата напълно да преобразуват негативните мисъл форми и енергии, ще бъде много по-полезно да прилагате задържане на положителни мисъл форми във вашето съзнание.

Минерали и кристали за чакрите

Минерали и кристали за чакрите

Има много техники за лечение с минерали и кристали. Най-лесната от тях, която е приложима в домашни условия е полагането на минерали и кристали върху основните седем чакри. Необходимо условие преди започване на тази терапия, е минералите и кристалите да бъдат изчистени от енергията, която са натрупали до момента, а след това да бъдат програмирани с цел лечение.

Върху всяка основна чакра поставете минерал или кристал съответстващ по цвят с цвета на чакрата. За 1-ва чакра Коренна, която е обагрена в червено са подходящи камъни в червен, кафяв и черен цвят, за 2-ра чакра Сакрална са подходящи оранжевите камъни, за 3-та чакра на Слънчевия сплит жълти камъни, за 4-та чакра Сърдечна - зелени и розови камъни, за 5-та чакра Гърлена - светло сини и сиви, за 6-та чакра Челна - тъмно сини, индигово сини, а за 7-ма Теменна лилави, виолетови и бели камъни. Прозрачните камъни, като Диамант и Планински кристал са подходящи за всички чакри.

Времетраенето на терапията е в зависимост от времето с което разполагате, но при по-продължителен престой на кристалите върху тялото ви, ефектът от терапията ще е по-добър. Може да комбинирате тази терапия с релаксираща музика която харесвате или с някоя от лечебните симфонии за чакрите (ще ги намерите в описанието за всяка чакра). При полагането на минерали и кристали върху вашите енергийни центрове, може да усетите тяхната собствена енергията, която те ви предават по един естествен начин. Когато енергийното поле на кристалите е в пряк контакт с вашето тяло, космическата енергия навлиза през кристала във вашите енергийни тела и ви изпълва. Това от своя страна изчиства всякакви блокажи и енергийно замърсяване. По време на лечебния процес може да усетите, спонтанни тласъци или подръпвания, когато има енергийни промени. Части от тялото ви могат да изтръпнат, да почувствате топлина или хлад. Може дори да получите ясен образ на енергийните движения. При всеки човек усещанията са индивидуални. След всяка процедурата е необходимо да почистите вашите минерали и кристали по начин, който е подходящ за всеки един от тях. Не всички могат да бъдат поставени във вода със сол например. Някои се почистват само в суха морска или каменна сол. Информация за това ще откриете в описанието и характеристиките за всеки минерал и кристал.

Tags: , ,

5 отговора към Лечение със светлината на кристала

 1. г-жа Атанаска Хр.Пенчева казва:

  Харесва ми.Следя с интерес и очаквам продължение…Поздравления!

 2. Красимира Петрова Петрова-Азас казва:

  Много полезна информация.Изпращам ви много любов и благодарност!

 3. ВАЛЕНТИН казва:

  Всичко е изумително дори звучи невероятно.Поклон пред тази млада и невероятно красива госпожица ,затова, че ни посвещава ,затова,че ни отваря вратата към ПРИРОДАТА за да се лекуваме и да сме радостни и щастливи от това че живеем.Нещо повече по достъпен и пазбираем начин чрез цветните снимки тя ни убеждава в лечебното въздействие на минералите и кристалите.БОГ ДА ТЕ ГЛАГОСЛАВЯ …..БЪДИ БЛАГОСЛОВЕННА…..

 4. admin казва:

  Много ви благодаря!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>