Златото – древен лечител

Самородно Злато

Самородно Злато

Чакрa: В чист вид е за Слънчев сплит – Манипура, но като обков на различни минерали и кристали – за всички чакри според камъкът.

Цвят: Златножълт

Твърдост: 2,5 до 3

Химичeн състав: Аu. В природата чисто злато се среща изключително рядко, тъй като обикновено съдържа примеси от Среб­ро, Мед, Радий, Паладий, Бисмут.

Находища: в България – в наносите на реките Янтра, Арда, Струма, Тополница, Огоста и др.; в околностите на Челопеч, Седефче, Спахиево; по света – Русия, САЩ, Южна Африка, Австралия.

Описание: Златото е мек самороден минерал. Ние го познаваме като благороден метал, но всъщност златото е минерал. Рядко образува кристали, но се среща сраснат с други минерали във вид на зрънца с неправилна форма и малки клончета За да бъде по-лесна обработката на злато, то се свързва в сплави, като: титан – образува т.н. бяло злато, с месинг – образува жълто злато, с мед – образува червено злато.

Лечение: Златото усилва лечебната сила и терапевтичните свойства на всички минерали и кристали обковани с него. Те добиват особена енергия. Може да помогне на всички чакри, затова е наречено „майстор лечител”. Златото притежава позитивната енергия на Слънцето и често се използва, като предавател на енергия. Използва се за балансиране на сърдечната чакра и за отваряне на третото око. А чрез теменната – 7-ма чакра, то ни пренастройва към вселенската енергия. В древността са смятали, че приемайки злато, човек започва да прилича на него – той става благороден, красив и устойчив към външни влияния. Начините за употреба били основно два: във вид на прах вътрешно, или във вид на пластини върху болното или поразено място. Златото удължава живота, лекува отравяния, усилва енергетиката (затова е противопоказано за хипертоници), подобрява паметта, повишава работоспособността и издръжливостта, укрепва сърдечният мускул.

За лечение се използва самородно злато – 22 карата!

За нормализиране на сърдечно-съдовата система и работата на главния мозък се пие „златна вода“. За тази цел се взима чисто злато и се слага в емайлиран съд. Добавят се две чаши вода. Водата трябва да заври и кипи, докато се изпари наполовина. След като изстине, се приема по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.
Носенето на златно колие, добре повлиява и аритмията.

Може да се окаже, че златото не е вашият минерал. Познава се по това, че при носенето на златни украшения, по кожата се получава обрив. В такъв случай златото не се употребява под никаква форма, дори и за лечение.

Заради невероятните си свойства, златото в наши дни се използва и в козметиката. То помага за пълната регенерация на тялото. Влияе върху енергийната обмяна на клетките и предотвратява дехидратацията. Има уникално подмладяващо действие и придава на кожата блясък, който я прави сияйна и невероятно гладка.

Свойства: Златото е акумулатор на слънчева енергия и неговото въздействие върху човека е огромно. Този минерал, подпомага самореализацията, а също така помага на човек да осмисли мястото си в живота. Нашите предци са добавяли самородно злато в храната, като по този начин са се предпазвали от попадането на нечисти сили в организма. Според народните предания, ако човек има в устата си късче самородно злато, той ще бъде предпазен от нечисти сили. Можете да привлечете любовта с амулет от злато. То придава сила на магическите талисмани и символи. Смята се, че привлича вниманието на боговете. Златните гривни са се считали за най-силните защитни талисмани.

История: В Египет златото се е използвало като пълномощно. Според древните хроники, египетската царица Клеопатра се е грижела за кожата си със златен прах. Китайските императори също са се стремили към вечна младост с помощта на ценния минерал. В китайските трактати по медицина, често се срещат рецепти със злато. Те са използвали самородното злато за лечение на нервната система и други заболявания. Този минерал е свързвал хората от векове. От там идва и традицията, годежните халки да се правят от жълто злато. Пръстенът се явява символ на съдбата и точно за това влюбените, встъпвайки в брак, си ги разменят, като по този начин декларират, че са готови да бъдат заедно до края на дните си. Твърди се, че тези които избират да си направят брачни халки от бяло злато, ще живеят в равнопоставеност и никой от тях няма да доминира над другия.

Самородно Злато

Самородно Злато

Упътване: За да изчиствате вашите златни предмети от натрупаната енергия, всеки златен предмет трябва да се подлага под топла течаща вода поне веднъж седмично.

Учителят Петър Дънов за златото:

„Златото е носител на жизнени енергии в природата, а среброто чисти човека от непотребни вещества в организма му. Желязото пък усилва организма. Обаче, ако внесе в организма си повече желязо, отколкото трябва, човек започва да огрубява. Всеки елемент има своето предназначение за човешкия организъм, но ако е употребен в определено количество.”

„Ако в кръвта няма достатъчно злато, човек не може да прояви характера си. Ако в кръвта няма достатъчно сребро, човек не може да прояви своята чистота. Всеки елемент се представя с известно качество. Не е достатъчно само да мислите за тези елементи, но трябва и да ги разбирате.”

„Много от болестите се дължат на липсата на органическото злато в кръвта. Слабостта и малокръвието се дължат на недостатъчно количество желязо в кръвта. Когато мисълта на човека е неподвижна, това показва, че той има малко фосфор в кръвта си.”

„Всяко разстройство във физическото тяло, било в симпатичната или нервната му система, показва, че липсва някакъв елемент в кръвта му. Този елемент се набавя не само чрез храната, но и чрез мислите и чувствата.”

„Когато заболее, човек трябва да се свърже с енергията на Слънцето и на Луната. Ако не може да се свърже направо с тях, нека се ползва от ония растения и минерали, които са свързани с енергиите на Слънцето и на Луната и ги трансформира правилно.”

„Здравият човек не трябва да реже хляба с нож. Ножовете, вилиците и лъжиците не оказват възпитателно въздействие върху здравите хора или пък те да бъдат златни, а не железни. Чиниите да бъдат от най-фин порцелан, а тенджерите – от чисто злато или сребро. Калайдисаните съдове и от калай, не се препоръчват. Това значи в човека да се внесат нови чувства, които имат устойчивостта на златото и среброто.”

„Хората на шестата раса ще се хранят с по-чиста и здравословна храна от сегашната, ще изхвърлят от употреба вилиците и ножовете, медните съдове ще се заменят със съдове от по-благороден метал. Засега в човешкия организъм трябва да влязат такива елементи, които да повдигнат вибрациите на неговите енергии.”

„В златото има съзнание, не в самото злато, но в онези, които са господари на златото. Ако обичаш тези господари, отваря се тяхното сърце и те ще ти дадат от това, което имат, но първо трябва да се запознаеш с тях. Златото е складирана слънчева енергия, която индусите наричат прана, а от нея зависи здравето на човека. Праната се съдържа в Слънцето. Затова се препоръчва на хората да излизат сутрин рано, да възприемат по-голямо количество прана. Златото е най-добрият проводник на живота, на праната, на жизнената енергия. Който има повече злато в кръвта си, той се радва на повече живот. Ако златото в човек е малко, той често боледува. Духовната наука разполага с формули, чрез които се привлича златото. Като добри проводници на топлината и електричеството, златото и среброто могат да се използуват като лечебни средства. Дайте един грам чисто злато на един неразположен човек и ще видите как неразположението му ще мине; среброто – също. Среброто чисти, както Луната, а златото се смята като емблема на живота. Среброто вади нечистотиите, а златото носи живот на падналия духом.”

„Вземете един грам чисто самородно злато, турете го в десет грама вода и я оставете да стои няколко дни на слънце. Щом сте неразположени, вземете десет капки от тази вода и неразположението ще мине. Болен сте, вземете десет капки от тази вода. Изобщо, каквото и да сте преживели, лекувайте се с тази вода.”

„Когато се лекувате, турете една златна монета във вода, да стои известно време и след това пийте от нея по една чаена лъжица на ден. Всеки човек има известно количество злато в себе си. И той външно може да бъде толкова богат, колкото органично злато има в кръвта си.”

„Среброто лекува. Ако имаш някаква болка, вземи чисто сребро, тури го във вода да стои 24 часа и от време на време после си пий от тази вода.”

„Скъпоценните камъни са носители на живота. Ако някой болен носи диамант, той ще оздравее. Не само скъпоценните камъни, но и благородните метали носят живот; затова бих ви препоръчал да носите поне един златен пръстен или друг златен предмет, който е проводник на живота.”

Tags: , ,

Comments are closed.