За мен

Здравейте приятели!

Казвам се Дарина Димова и работя като кристалотерапевт, като в практиката си съчетавам кристалотерапия и традиционна китайска медицина. Създадох този сайт с цел да бъде изпълнен с много полезна информация за всички вас. Тук ще помествам информация за видове лечебни минерали и кристали и всичко свързано с този вид лечение.

Завършила съм висше икономическо образование със специалност Мениджмънт в международния бизнес, но въпреки познанията, които имам в тази сфера, вътрешното ми усещане ме тласкаше и направляваше живота ми в друга посока, тази на холистичната медицина. Интересите ми в сфери като традиционна китайска медицина, енергийно лечение, здравословно хранене и изучаването на минерали и кристали, и въздействието им върху човешкото здраве, надделяха, което наложи моята преквалификация и започнах да се развивам и обучавам в тези сфери.

Интересът ми към кристалите датира от моето детство, когато си спомням, че събирах най-различни камъчета. В последствие, с годините започнах да ги изучавам в дълбочина. При мен пристигаха кристали по всевъзможни начини. Например като неочаквани подаръци получавах, кристали от хора, които дори не знаеха за моите интереси. В други случаи, намирах кристали на най-неочаквани места. По-късно във времето разбрах, че това е този вид привличане, което се получава между човека и кристала на енергийно ниво. Интересът ми към енергийното лечение се задълбочи и започнах усилено да изучавам какво е въздействието му върху човешкото здраве. Кристалотерапията е вид енергийно лечение, което е основна част от енергийната медицина. Все повече хора се обръщат към енергийната медицина и се подлагат на енергийно лечение, което може да се съчетава чудесно с алопатичната медицина.

Обучението ми в областта на лечението с минерали и кристали започна, като в началото ме обучаваха специалисти в тази сфера от Бразилия и Америка. А тук в България завърших курс за лечебните и терапевтични свойства на кристалите при моята преподавателка Елисавета Александрова-Зангелми, на която сърдечно благодаря. С особен интерес изучавам и продължавам да следя новостите в тази област по света, където този вид лечение е силно предпочитано и е част от традиционната медицина на някои държави. Вече прилагам познанията си в моята практика, като същевременно продължавам да се обучавам и повишавам квалификацията си. Завърших специализация по специалност „Мениджмънт в рекреацията, SPA и Wellness”, включваща дисциплини като: Анатомия и физиология, Патология, Кинезиология и кинезитерапия, Психология, Диагностични методи, Ци Гун, Класически масаж, Китайски масаж, Радиестезия и др. Огромна роля в моето развитие има моята майка, която е лекар и от 40 години практикува мануална терапия, източни лечебни  практики и др. Още от ранна възраст тя ми показваше всички важни точки и меридиани по тялото, как се прави масаж и др. Обучаваше ме на всичко, което знае и умее, а аз попивах с желание и интерес, за което съм и благодарна и много я ценя.

В годините, придобитите знания, умения и опит ми помогнаха да си изградя собствена система на лечение с кристали съчетавайки няколко метода за лечение в една процедура. Това са източна рефлексотерапия, класически и китайски масаж, ароматерапия (маслата с които се прави масаж) и кристалотерапия като завършваща процедура (полагане на минерали и кристали върху енергийните центрове на тялото и около него, изчистване и балансиране на чакрите и заздравяване на аурата).

Защо избрах да съчетая кристалотерапия и традиционна китайска медицина? Отговорът на този въпрос е, за да се извърши лечение на физическо и енергийно ниво едновременно, което води до пълно изчистване и оздравяване. Всички знаем за ползите и ефекта от качествения лечебен масаж върху тялото. С похватите от традиционната китайска медицина и рефлексотерапия се лекуват успешно широк спектър от заболявания. Чрез масаж който се прави с определен натиск се обработва цялото тяло от ходилата до върха на главата, като се отделя необходимото време за акупресура върху ходилата. Натискът при масаж се определя индивидуално според различните случаи и заболявания, като при някои хора може да бъде по-лек, а при други по-интензивен, дълбоко тъканен.  При този масаж се отпушват биологично активните точки и енергийните меридиани, което позволява на енергийния поток в тялото да започне да циркулира правилно. При масаж се подобрява циркулацията на лимфата, което води до детоксикация на организма, подобрява се кръвообращението, трофиката на мускули и тъкани, оросяването на мозъка, въздейстава се върху централна нервна система и периферна нервна система, нормализира се кръвното налягане, засилва се имунната система, повлиява се ендокринната система и функцията на жлезите с вътрешна секреция, повлияват се всички органи и системи, намалява напрежението, стресът и главоболието изчезват, осигурява се пълноценен и спокоен сън и др. След физическото лечение на тялото посредством масаж, следва кристалотерапия като енергийно лечение за изчистване и заздравяване на фините тела (аурата) и енергийните центрове (чакрите). Личните ми  наблюдения показват, че всеки един от тези методи е ефективен сам по себе си и може да бъде прилаган самостоятелно, но когато се комбинират, оздравителният ефект е много по-бърз. Забелязала съм, че до сега това се случва с всички пациенти с които работя и дава отлични резултати при много заболявания дори при пациенти с диабет тип 2, като кръвната захар след процедура спада до нормални стойности. Възстановителният процес на организма е много бърз и те сами отчитат ефективността на процедурите, което за мен е показател, че съм на правилния път.

От 2014 г. съм член на Духовна Академия на Мистериите „Мадара” и преподавател по кристалотерапия към “Център по Интердисциплинарно Обучение”. Провеждам курсове по кристалотерапия, като всеки курсист получава детайлно практическо ръководство на преподадените техники и сертификат в края на обучението.

На 7-ми Април 2014 г. в София отвори врати кабинет за кристалотерапия и източни лечебни практики. По една случайност датата съвпадна с международния ден на здравето. За мен това не бе никак случайно, а знак за искреното ми желание да помагам за доброто физическо и духовно здраве на хората.

Искрено ви желая да сте здрави, хармонични, позитивни, изпълнени с Любов и Светлина!

Дарина Димова – сертифициран кристалотерапевт

Кабинет - кристалотерапия074

Диплома