2-ра Свадистан

2-ра чакра Свадистан

2-ра чакра Свадистан

 Сакрална чакра – СВАДИСТАН„АЗ ИСКАМ”

Втората главна чакра се намира в средата под пъпа и над срамната кост – в предната част на тялото, и в областта на опашката в задната му част. Тя се върти малко по-бързо от 1-ва чакра. Когато е балансирана и чиста сакралната чакра свети в красив оранжев цвят с по-светла бяла сърцевина. А когато е замърсена е с ръждиво-кафяв оттенък, като „прегоряла”. Втора чакра е центърът на творчеството, на сексуалната енергия и на нашите желания. Свързва ни с вътрешния извор на вдъхновение и ни позволява да усетим красотата около нас. Ако Свадистан е хармонизирана, вие ще откриете вашите творчески заложби и дарби. Ще се прояви творецът във вас. Тя управлява центровете на удоволствие в тялото ни и способността ни да получаваме удоволствие от всички сфери на живота. Сакралната чакра се свързва и със сексуалността и сексуалната енергия, която може да бъде преобразувана в творческа. Втора чакра е емоционалният център на нашето тяло, който се асоциира със способността ни за творчество и съзидателност на всички нива, както и с нашата чувственост и емоционалност. Емоциите, произтичащи от тази чакра, са по-деликатни и изтънчени. Най-добрият начин за тяхното използване е чрез творчески и чувствени изяви. Втората чакра е съкровено място. Това е неприкосновена област, където процъфтява силата на съзиданието. Във втората чакра растат бебетата, раждат се творческите проекти, и безкрайно съзидателната Вселена се разлива във всеки от нас. Тук се намира седалището на душата. Хората с добре развита втора чакра, излъчват енергия, която кара другите да се чувстват добре, сякаш ги е обгърнала майчина ласка. Енергиите на тази чакра отразяват също и естествените лечителски способности на човека. Сакралната чакра се влияе от мисли и чувства свързани с:

2-ра чакра Свадистан - цвят оранжев

2-ра чакра Свадистан – цвят оранжев

- Желанието за физически наслади – храни, напитки, силни усещания, секс.

- Грижи за тялото – физически упражнения, тегло, здраве, мисли свързани с външния вид.

- Зависимости – алкохол, наркотици, храна и др.

Местоположение: Непосредствено под пъпа и над срамната кост

Аурично тяло: 2-ри слой – Емоционално тяло

Елемент: Вода

Цвят: Оранжев

Символ: Лотус с шест листенца

Сфера на действие – функция: Развиване на вътрешна сила, творчески способности и добри взаимоотношения с останалите, лечебна мощ, физически желания и апетити, зависимости.

Физически органи: Полови органи, матка, яйчници, бъбреци, пикочен мехур, простата.

Физиологични функции – регулира: Полови органи, матка, яйчници, бъбреци, пикочен мехур, простата.

Духовни функции: Творческа енергия, чувствителност, сексуалност, всеотдайност, хармония, наслада, обвързаност.

Жлези с вътрешна секреция: Полови жлези.

Минерали и кристали – оранжеви минерали и кристали я балансират и лекуват, активират жлезите с вътрешна секреция, подобряват обмяната на веществата и осигуряват творческа енергия.

- Фосилизиран Корал, оранжев Огнен Ахат, оранжев Кварцов Кристал, Скъпоценни Перли, оранжев Халцедон, Хелиодор, Кехлибар, Гранат- Алмандин, Цитрин, Тигрово око, оранжев Хризолит, оранжев Яспис, Карнеол (Сердолик), Цитрин и др.

Мантра: Вам

Музикална нота: Ре

Симфония: No:1 на Малер в Ре-мажор

Билки: Коприва, Магданоз, Равнец

Аромотерапия: Иланг Иланг, Сандалово дърво, Смирна, Горчив портокал, Черен пипер, Ванилия, Портокал (плодове). Използва се аромо-лампа, правят се ароматни бани или масаж на долната част на корема между пъпът и срамната кост.

Извисени Учители от Йерархията на Светлината: Серапис Бей, Лейди Порша, Санат Кумара

Архангел: Михаил

Сакралната чакра, освен че е центърът на творчеството и на чистото познание, е също така и порталът за сексуалността и съзидателността, който също така може да преобразува сексуалната енергия в творческа. В този енергиен център хората могат да прекарат по-голямата част от своя живот, борейки се да усвоят уроците на тези мощни енергии. Защото малко хора разбират дълбокият психичен и духовен обмен, който се осъществява, когато се ангажирате в сексуална близост. Вашата втора чакра служи като отвор, през който честотите на вашата идентичност и тези на вашия партньор се сливат, за да останат съзидателно преплетени. Главно посредством сексуална близост вие поемате енергийното поле на другия и ако е налице измама или ако няма любов, това може буквално да ви изтощи физически, емоционално и ментално. Но ако има любов и уважение между вас, вие можете да се извисите с изпълнени с блаженство емоции в мистериите на космоса. Всеки се изправя пред предизвикателството да се научи как да почита сексуалната енергия. За да се отвори напълно вашата втора чакра, трябва да почитате своята способност да внасяте живот в света и да поемете отговорност за своите сексуални действия.

Когато е БАЛАНСИРАНА:

Съзидателност, творчество, вдъхновение, възприемчивост, свобода, плодовитост, страст, удоволствие, чувственост, сексуално здраве, интимност, възпроизвеждане, емоционално равновесие и способност да даваш и получаваш от извора на живота, плавност, спокойствие.

Когато е НЕБАЛАНСИРАНА:

  • В емоционален план: Ревност, манипулиране, отчуждение, неувереност, безразборен секс, озлобеност, завист, егоизъм, сдържаност, комплекси, неудовлетвореност, разочарование от себе си и чувство за вина, емоционални и енергийни токсини в долната част на тялото.
  • Във физически  план: Болести на половите органи, импотентност, безплодие, фригидност, доброкачествени или злокачествени фиброми, рак на матката или на мъжките полови органи, хиперсексуалност, камъни в бъбреците.

Причини за блокиране: Творчество само с комерсиална цел, прекалено планиране, грубо поведение, алкохол и наркотици, егоцентризъм, робско чувство, доминантно отношение към другите, склонност към  черна магия.

Утвърдителни съждения: АЗ ИСКАМ! НАСЛАЖДАВАМ СЕ НА ЖИВОТА!

Вижте видеото с още утвърждения съответстващи на Сакралната чакра:

- Аз съм!

- Аз съм радост и щастие!

- Аз съм съвършенството, младостта и красотата на тялото ми!

- Аз съм здраве и чудотворна женственост!

- Аз съм пълната сексуалност!

- Аз съм свързан в радост с моето тяло!

- Аз съм възкресението и вечния живот!

- Аз съм съзидателното присъствие на Вселената!

Втората чакра съответства на втория слой от нашите енергийни тела – Емоционалното тяло. То се свързва с чувствата. В общи линии то следва контурите на физическото тяло. Има много по-флуидна консистенция от Етерното тяло и контурите му не повтарят точно очертанията на физическото тяло. По-скоро прилича на цветни облаци от фина субстанция в непрекъснато и плавно движение. Намира се на 2,5 до 7,5 см от физическото тяло. Емоционалното тяло се взаимопрониква с по-плътните тела под него. Цветовете му варират от блестящи и ярки до тъмни, убити тонове в зависимост от яснотата или объркаността на чувствата или енергията, която ги генерира. Ясните чувства с висок енергиен заряд, като любовта, вълнението, радостта или гнева са с ярък чист цвят. Обърканите чувства се виждат в тъмни, убити тонове. Наблюденията по време на лечебни сеанси показват, че емоционалното тяло се състои от цветни мехурчета, които се движат в матрицата на етерното тяло и излизат малко извън него. Понякога човек изпуска цветни мехурчета енергия около себе си. Това най-често се случва, когато някой освобождава чувствата си по време на терапевтичен сеанс.